Att vara en förebild för kidsen

När man jobbar som lärare, oavsett om man som jag är vikarie, eller om man har en fast anställning, så är det ju faktiskt så att man måste tänka sig för med hur man beter sig. Som tur är så är det så att de numera låter alla jobba som lärare, oavsett hur de ser ut och det ser jag som en stor framgång.

 

En av mina kompisar hamnade i dagstidningarna på grund av att hon är ganska rejält piercad och tatuerad samt har rakat huvud och jobbar som lärare och det är ju ganska besynnerligt. Det var hennes utseende, inte hennes kunskaper eller hennes personlighet och charm som det talades om och det var tydligen så viktigt att det skulle skrivas om det i tidningarna! Som sagt, bra att det är någorlunda bättre med det numera.

 

Så, hur är man då en bra förebild för ungdomarna? Genom att visa att vi alla har samma värde, att de som skriker högst inte får det största utrymmet, att se till så att de elaka ungarna får sota för vad de gör mot andra med mera, med mera. Hur man ser ut, det är totalt ointressant. I alla fall, oavsett vad man jobbar med. Man jobbar liksom inte med sitt utseende (såvida man inte är modell, såklart) och därför borde det vara av noll intresse!

 

© 2023 Blackpearl · Crumbs Theme by WPCrumbs