Hårdrockande kids – ett minne blott

Det är väl hemskt att det ska vara så slut på rocken? Både punk och rock verkar dött och i skolan där jag jobbar är det bara en massa ny musik som de lyssnar på. Jag säger som jag alltid har sagt och det är att musik är ingenting om det inte finns en gitarr med i det hela!

 

Det är så ”ute” med rock att det liksom nästan är som att det är att vara spetälsk när man säger att Guns N’ Roses minsann var riktiga hjältar och sedan fortsätter med en utläggning om vilka låtar som är bäst, vilka andra band från 80-talet som hamnar på listan över band man önskar att man fått se medan det begav sig med mera. Jag kan ju inte släppa taget om min älskade 80-talsrock och jag tycker fortfarande att karlar ska se ut som Duff gjorde innan 1992. Så är det bara!

 

Gammal tant fattar noll

 

Eftersom musik är så viktigt för mig i mitt liv så är det såklart så att jag frågar kidsen i skolan vad de lyssnar på när de kommer med sina stora hörlurar hängandes. Fatta om man hade haft sådana hörlurar när man var ung? Vilken helt ny värld som hade öppnats upp ljudmässigt!

 

Nåväl, jag frågar vad de lyssnar på och fattar såklart inte ett ord. Gitarrer? No way! Vissa av dem verkar åtminstone ha hyfs nog för att ge de gamla hiphop artisterna cred så att de inte bara lyssnar på nytt och det tycker jag är bra! Det finns ju faktiskt hiphop från förr som är bra, trots att gitarrer saknas! Energin och aggressiviteten från rock och punk finns ju där och det är ju alltid något.

 

Gamla t-shirts inger respekt

 

Jag har alltid tittat storögt på personer som haft gamla konserttröjor och jag har såklart flera stycken själv, de är mina mest värdefulla saker och det är absolut ingen som får låna dem! Däremot har min sambo, som istället har hiphopen som första kärlek, en massa t-shirtar med gammal hiphop som han gärna lånar ut till mig. Jag gjorde ett test förra veckan och hade på mig en av hans Snoop-tröjor från waaaaaayyyyy back för att se om det skulle ge några reaktioner och det gjorde det! De har med andra ord respekt för det gamla så länge det är inom deras egen genre. Bra nog för mig! Att jag är kär i en man som gillar hiphop istället för rock är aningen bisarrt kanske, men vi har klarat det bra under åren tillsammans och vi har ju åtminstone punken gemensamt!

 

© 2023 Blackpearl · Crumbs Theme by WPCrumbs